advokat

Advokat med asylrätt som expertis

Advokat med asylrätt som expertis

Vad är egentligen asylrätt? Jo, det handlar om flyktingars rätt att få skydd och uppehälle i ett annat land än det som de har flytt ifrån. Det kanske handlar om att det är krig i hemlandet och man behöver hitta någon annanstans att leva och bo, för att skydda sig själv, för att det är farligt att vara kvar i hemlandet. Asylrätt är inte samma sak som migrationsrätt. Migrationsrätt handlar om utländska medborgares rätt att få befinna sig i Sverige, och alltså inte om fara och skydd som vid asyl.

 

 

Vad går att få hjälp med?

 

Ibland så behöver man anlita en advokat – och behöver du asyl är det en mycket god idé att göra just det. De hjälper dig med hela den processen, att söka asyl. De kan även hjälpa till så att du får information om vilka rättigheter du har som asylsökande, såsom rätt till boende och arbete, rätt till hälso- och sjukvård, men även vilka ekonomiska stöd som finns att få. En advokat kan även hjälpa dig att överklaga ett beslut, till exempel om du inte har fått din asylansökan beviljad.

 

Hitta en kunnig firma

 

Behöver du hjälp med asylrätt i Göteborg? Då är advokatfirman Ottosson & Pakas AB ett bra alternativ. Det finns såklart även andra goda alternativ, men det kan vara bra att kolla vad just den advokatfirman du vill anlita är experter på, vad de har jobbat mycket med tidigare och på det viset kan extra mycket om. Det kan även vara en god idé om de kan hjälpa dig på ditt eget språk, alltså om det finns någon som talar ditt modersmål eller om du kan få informationstexter på ditt språk. I situationer som är svåra och påfrestande är det extra viktigt och betydelsefullt om det finns möjlighet att tillgodogöra sig information på sitt eget modersmål.