Akuttandvård

Akuttandvård, hjälper dig som är i nöd

Akuttandvård, hjälper dig som är i nöd

Det kan finnas många olika anledningar till att man söker akuttandvård. Det kan till exempel bero på att man har råkat ut för en olycka där tänderna blivit skadade. Det kan också vara att man har drabbats av en tandsjukdom som orsakar så mycket smärta att man inte längre står ut med den och måste söka hjälp. En olycka går sällan att förutse vilket gör det svårt att förebygga tandskador som beror på just det. Det man kan göra är att skydda tänderna med tandskydd om man utövar sporter där det finns stor risk för tandskador, till exempel vid boxning.

Tandsjukdomar kan vara lite lättare att förebygga. Det handlar om att man ska ta hand om sina tänder på bästa sätt och undvika att äta och dricka sådant som innehåller mycket socker eller syra. Det viktigaste är att borsta tänderna två gånger per dag med tandkräm som innehåller fluor. Det är också viktigt att med jämna mellanrum besöka en tandläkare eller tandhygienist för att undersöka att allt ser bra ut. Om något är på gång att hända så är det bättre desto tidigare man upptäcker problemet. Det kan göra att man med en enkel behandling och lite extra tandvårdstips kan rätta till besväret innan det har blivit smärtsamt och kräver ett större ingrepp. 

Är man trots allt i situationen att man är i behov av hjälp så finns akuttandvård Odenplan. De ger snabb och professionell hjälp med tand relaterade problem. Där finns stor erfarenhet inom tandläkaryrket och de använder sig av den senaste tekniken inom tandvård. Lider man av tandvårdsrädsla så vet de precis hur man ska gå till väga och kan erbjuda lugnande medel inför en behandling. Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål har arbetat som tandläkare i privat regi sedan 1986 och har även parallellt jobbat på Cityakuten i Stockholm, vilket är privattandläkarnas akutmottagning.