Anlita ett företag specialiserade på trapphusrenovering

27 augusti 2021 william eriksson

En trapphusrenovering är kanske inte det första projektet man sätter igång med, men hur trapphuset ser ut och upplevs är faktiskt viktigare än många tror. Ett fint trapphus med bra belysning känns välkomnande och gör också att man känner sig mer trygg. Inte sällan hjälper det också till att hålla obehöriga borta. Byter man dessutom till passande och isolerande säkerhetsdörrar vid trapphusrenoveringen, får man också ett bättre inomhusklimat samtidigt som man slipper störande oljud och dofter från trapphuset. 

Det är inte ovanligt att äldre fastigheter har fått sina trapphus sönderrenoverade. Kanske har man tagit bort utsmyckningar och ornament, målat med fel färgtyp och kulör? Att återställa ett trapphus till originalskick tar tid, men det är väl värt mödan. Det finns företag som är specialiserade på trapphusrenovering och som kan återställa trapphus som inte har renoverats korrekt. Deras hantverkare kan både utföra dekormålning och dekorationsmålning, golvarbeten, snickeriarbeten, fönsterrenovering, låssystem, elarbeten, montering av säkerhetsdörrar och mycket mer; https://www.sakerbostad.se/Renovera-trapphus-trapphusrenovering.

Kostnadsförslag, referenser och referensobjekt 

Funderar man på att utföra en trapphusrenovering i en fastighet eller bostadsrättsförening lönar det sig att anlita ett företag som erbjuder totalentreprenad. Det blir ofta billigare och man slipper också att själv koordinera hela projektet och se till att rätt hantverkare kallas in för de olika momenten. Men för att slippa tråkiga standardlösningar som egentligen inte passar fastigheten måste man också vara noga med vilket företag man anlitar. 

En trapphusrenovering gör man inte särskilt ofta och det är viktigt att den blir bra. Därför kan man inte bara se till de kostnadsförslag man tar in från olika företag, utan man måste också be om referenser och man kan åka ut och titta på referensobjekt. Kanske finns det också en grannfastighet där man nyligen renoverat trapphuset med lyckat resultat och där man kan be om tips, fråga vem de anlitat och om de blev nöjda? 

 

Fler nyheter