Bärgare i Stenungsund som är snabbt på plats

09 februari 2022 jonas olsson

editorial

När det börjar gå fel fortsätter det ofta så av någon anledning. Kanske är det för att man har blivit försenad, fått bråttom och börjat slarva, men ibland är det bara ren otur. Ibland har man dock tur i oturen.

Det som hände var att en familj med tre små barn skulle iväg på sommarnöje och hade fyllt bilen med allt man behöver. Matkassar, badkläder, cyklar, bollar och en massa kläder eftersom man inte kunde tvätta under semestern. Varje centimeter av bilens bagageutrymme var utnyttjat och på taket hade man surrat fast en kanot. Det såg ut att kunna bli en fantastisk vecka.

När man kört en stund började någon undra om strykjärnet var avstängt. Enda lösningen var att vända för att bara konstatera att det var avstängt. Stämningen i bilen började bli lite pressad. Nu hamnade man i den värsta rusningstrafiken. Det var fredag eftermiddag och många skulle över Tjörnbroarna och ut till havet. 

 

bärgare stenungsund

 

När hjälpen kommer som på beställning

När de nästan hunnit upp till toppen av bron började bilen hacka illavarslande. De körde in till kanten och satte på varningsblinkers. Tyvärr var där en bakomvarande bil som inte hann se att de stannat utan körde in i deras bil. Farten var inte hög men nu stod det två bilar vid vägkanten. 

Köerna bakom dem växte och känslorna svallade. Då såg de en stor gul och röd bil komma genom trafikköerna. Folk körde åt sidan och bilen kom fram. Det var en bärgare i Stenungsund som hört på radion att det var stopp på bron. Han hade kört dit för att se om någon behövde hjälp.

Kamremmen på bilen hade gått av och bilen fick åka till verkstad. Semestern blev inställd. Men, det kan väl inte bli bättre än att en bärgningsbil är på plats redan innan man ringt.

Fler nyheter