djuraffär

Besök djuraffär i Stockholm som erbjuder allt man kan tänkas behöva till det älskade husdjuret

Djur är underbara varelser som kan skänka mycket glädje och vara ett riktigt trevligt sällskap. I Sverige finns det många olika djur som man väljer att ta in sitt hem, men de allra vanligaste är hund och katt. Dessa djur har många likheter men det finns även en hel del som skiljer dem åt. En viktig likhet är att båda arterna är riktigt trevliga att ha att göra med och till skillnad från vad många tror så kan katt och hund gå riktigt bra ihop. Det handlar ofta om att de bara behöver vänja sig vid varandra. 

Välj ett djur som passar livsstilen

Det som däremot kan vara en skillnad som är avgörande för vissa människor i valet mellan katt och hund är deras behov av mänsklig kontakt. En katt anses ofta vara mer självständigt jämfört med en hund, något som kan passa den som inte vill behöva gå ut på promenader flera gånger under dygnet och som vill kunna lämna hemmet utan att få dåligt samvete för att djuret står och gnäller. Med det sagt så behöver även katter mycket närhet och kärlek, kanske bara inte lika ofta som en hund.

Införskaffa allt nödvändigt inför djurets hemkomst

När man skaffar ett djur, vare sig det handlar om en katt, hund eller något annat så är det viktigt att se till så att djuret känner sig välkommet i hemmet och har det den behöver. Det allra viktigaste är att köpa foder som är anpassat efter till exempel ålder och ras. Det är också bra att ge djuret en bädd eller liknande där den kan känna sig trygg och kan lägga sig i då den vill vila eller vara ifred. Köper man en katt som ska vara inomhus så är det viktigt att införskaffa en kattlåda och kattsand. Ska man istället köpa hund så behövs koppel och bajspåsar.

Djuraffär i Stockholm med kunskap, service och kvalitetsprodukter

Det bästa är alltid att kolla upp vad den ras man ska köpa behöver. Genom att besöka en djuraffär kan man få professionell hjälp med nödvändiga inköp. Arken Zoo på Kungsholmen är en butik som älskar djur och där arbetar kunnig personal som kan hjälpa till med användbara tips och råd. I Arken Zoo’s 250 kvadratmeter stora djuraffär på Kungsholmen i Stockholm hittar man ett 40-tal akvarier samt det mesta till hund, katt, fågel och smådjur. De har bland annat premiumfoder, leksaker, bäddar, burar, aktiveringsleksaker, tugg, godis och mycket mer.