Kiropraktor

Besök en kiropraktor och slipp smärta

Besök en kiropraktor och slipp smärta

En kiropraktor kan man uppsöka för att motverka besvär och smärtor likväl som att man kan få hjälp att behandla och rehabilitera dem då de uppstått. Det handlar om problem som är kopplade till kroppens rörelser. Har man till exempel värk i nacke, axlar och rygg kan man få hjälp genom rådgivning, träning samt manuell behandling (behandling som utförs med händerna genom exempelvis ledmanipulation, muskeltöjning och/eller massage). Innan en behandling genomförs så vill ofta kiropraktorn veta lite om vilka besvär man har, om man haft besvär tidigare, vad man arbetar med, om man ägnar sig åt några fritidsaktiviteter samt om man har några sjukdomar och/eller tar läkemedel.  

Undersökningen går ut på att kiropraktorn tittar på hur leder, muskler och nervsystemet fungerar. Utifrån diagnosen bestäms sedan hur problemet ska behandlas. Genom att få förståelse till orsaken till besvären kan man undvika att problemet kommer tillbaka. Kiropraktorn kan även ordna remiss till läkare om han eller hon anser att besväret behöver utredas ytterligare. 

Behandlingen som kiropraktorn ger är som sagt för att minska smärta och besvär men även för att optimera musklernas och ledernas funktion. Genom träning kan man öka stabilitet och stärka de drabbade musklerna utifrån ett skräddarsytt träningsprogram. Konditionsträning kan minska smärta och öka rörlighet. Lider man mycket av smärtan kan man få råd om hur man kan hantera den på bästa sätt samt minimera den genom att röra sig på ett visst sätt och använda hjälpmedel som finns.

Är man i behov av en kiropraktor i Köping kan man besöka Mattias Seger. Mattias har studerat på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Stockholm och som kiropraktor är han expert inom neuro-muskuloskeletal medicin. Hos Segers Kiropraktik kan man få hjälp att behandla spänningshuvudvärk, nackspärr, axelsmärta, värk mellan skulderbladen, ryggskott, höftsmärta, Ischias, knä-/fotledsproblematik, samt strålningar och domningar i armar och ben.