Besök ögonläkare i Stockholm för att få hjälp med synen

09 mars 2022 Cecilia Olsson

editorial

Synfel och ögonsjukdomar är något som drabbar många och som såklart påverkar synen. Förutom den försämrade synen så uppstår även andra symptom som kan göra vardagen onödigt besvärlig och obekväm.

Dålig syn leder till exempel ofta till att man går runt och kisar, att synen upplevs suddig vilket gör det svårt att se vad det står på skyltar eller mobilen och det kan även ge huvudvärk, yrsel samt svidande ögon. Symtom som helt enkelt kan ha en negativ inverkan på livskvaliteten.

Kontrollera synen för ögonens skull

Den som upplever försämrad syn bör därför besöka en optiker för att utreda om det är dags att skaffa glasögon eller linser. Synen förändras dessutom med åldern vilket gör att även om man redan har glasögon eller linser på grund av ett synfel så kan man plötsligt behöva byta ut dem till glasögon eller linser med annan styrka.

Ögonläkare Stockholm

Vissa kan dra sig för att gå och kolla synen av rädsla att något ska vara fel, men för ögonens skull är det alltid bäst att regelbundet kontrollera sin syn. Det är viktigt för att kunna upptäcka eventuella sjukdomar i tid och även för att underlätta i vardagen genom att man får de hjälpmedel som kan ge den bästa möjliga synen. 

En ögonläkare kan ställa diagnos och korrigera synfel

En optiker kan inte ställa diagnos när det gäller ögonsjukdomar, men han eller hon kan upptäcka tecken på att något inte stämmer. Vare sig man själv misstänker att man drabbats av en ögonsjukdom eller om man blivit rekommenderad av en optiker att uppsöka en ögonläkare så kan man få hjälp på Lamera Medical Clinic. Där arbetar erfarna ögonspecialister och optiker som gör noggranna undersökningar. De utför bland annat kataraktoperationer samt korrigerar synfel såsom närsynthet, översynthet och astigmatism.

Lamera Medical Clinic tar emot patienter med eller utan remiss och kan vara ett bra val för den som är i behov av ögonläkare i Stockholm.

Fler nyheter