Elektriker göteborg

Elektriker jobbar hårt i Göteborg

Tänk att ha uppdraget att jobba som elektriker på en Håkan Hellström-konsert på Nya Ullevi. Det är nämligen han som har publikrekordet på den klassiska VM-arenan i Göteborg. Hela 70 144 personer såg artisten uppträda sommaren 2016.

Elektrikerna i Göteborg, för det var nog i ärlighetens namn mer än en elektriker, hade det garanterat svettigt. Det går knappt att föreställa sig hur mycket arbete som ligger bakom en sådan typ av konsert när det gäller elektroniken. 

För det första ska alla musikinstrument kopplas in. Och mikrofonerna. Högtalarsystemet måste fungera prickfritt. Ingen kabel, ledning eller förstärkare får överhettas. Med andra ord är brandrisken en viktig sak som elektrikern måste analysera på förhand innan konserten.  

För det andra handlar det inte bara om ljud, det handlar även om ljus. Konserter sker sällan i dagsljus. Strålkastarna ska riktas och flyttas under hela konserten. De ska förstärkas och tonas ned i exakt rätt stund. Man blir nästan stressad bara man tänker på arrangemanget och de stackars elektrikerna. 

 

 

Elektriker behövs ständigt

Som tur är så är inte slutsålda Håkan Hellström-konserter på Nya Ullevi vardagsmat för en elektriker i Göteborg. Då hade stadens elektriker snabbt blivit utarbetade och utbrända. Vardagsarbetet är jobbigt nog. Varje dag behöver vanligt folk hjälp av elektriker. De behöver hjälp med elinstallationer. Gamla ledningar behöver repareras. Nya kablar ska dras. Elektrikerna har alltså fullt upp redan som det är. 

Men låt inte det hindra dig om du också behöver anlita någon i tjänsten. Det är deras jobb att vara tillgängliga. För såvida du inte bor på Nya Ullevi och har bjudit in Håkan Hellström tillsammans med 70 000 fanatiska fans så kommer nog elektrikern vara ganska lättad oavsett vilket uppdrag du ger honom eller henne. Du kan dock ändå visa din tacksamhet efteråt och åtminstone bjuda din elektriker på en kaffe och en macka efter att hen jobbat klart.