Flyttfirma

En flytt kan vara ett stort projekt

En flytt kan vara ett stort projekt

Att flytta är ofta jobbigt då det är mycket som ska fixas och planeras. Man ska boka transport, köpa flyttlådor och ringa vänner och bekanta och be om flytthjälp och lova pizza när allt är klart. Packa flyttkartonger och markera vilka lådor som ska placeras i sovrum, vardagsrum eller kök. Kanske börjar man också flyttstäda mitt i alltihop då skåpen börjar bli tomma och gardinerna är nedplockade. En flytt kan vara ett stort projekt. Speciellt om man samtidigt ska hinna med det vardagliga livet med jobb, skola, hämtning och lämning på dagis och allt som hör livet till. 

 

 

Miljövänliga flyttfirmor

 

För att underlätta och få livspusslet att gå ihop kan det vara värt att ta hjälp av en flyttfirma. De har ofta helhetslösningar och kan hjälpa till genom alla steg. Man kan låna flyttkartonger eller köpa direkt från flyttfirman. De har också packpapper och bubbelplast för mer ömtåliga saker så man slipper lägga viktig tid på att själv inhandla detta. På senare år har även miljön blivit viktig för flyttföretagen som kör många mil, använder stora fordon och olika typer av förbrukningsmaterial. En flyttfirma i Stockholm som återanvänder, använder återvinningsbart material och som kör på miljöklassat drivmedel är https://www.flyttfabriken.se/

 

Ta hjälp med flyttstädning

 

Helst av allt vill man flytta in i en ordentligt rengjord bostad och dessutom vill man lämna sin egen bostad väl städad och rengjord efter sig till de som ska flytta in. En flyttstädning är tyvärr inte samma sak som en veckostädning. Man ska städa kylen, bakom spisen, tvätta ugnen, och andra svåråtkomliga områden. Putsa fönster, skura badrum och torka ur skåp. Detta kräver mycket tid och energi. Därför kan det vara värt att även låta en flyttfirma göra detta jobb så man kan koncentrera sig på att packa upp och komma till rätta i sitt nya hem i stället.