Gasolflaska/gasolflaskor

Enklare liv med gasol

Enklare liv med gasol

Har du köpt en gasolflaska än? Inte? Då kan det vara dags att göra den lilla investeringen snarast. Gasol kan underlätta livet och är en bra och oberoende energikälla. Med en gasolgrill lagar du maten betydligt snabbare än på en traditionell spis, och med en gasolvärmd terrassvärmare förlänger du utesäsongen rejält. Har du besvärligt ogräs på din uppfart? En gasolbrännare tar hand om saken snabbt och effektivt. Gasol är ekonomiskt och enkelt att använda, och då har vi inte ens nämnt husvagnen eller husbilen än! Köp en gasolflaska eller slå på stort och köp två!

 

Så här använder du gasol

Som privatperson vill du säkert äga, inte hyra, din gasolflaska. I längden blir det mer ekonomiskt att göra så. Förutom själva gasoltuben behöver du skaffa slang och regulator.

Det första du behöver göra är att bestämma vilken storlek och vilken typ av gasolflaska du vill ha. Om du vill grilla passar det bra med en lite större flaska så du slipper byta för ofta. Kompositflaskorna PK5 och PK10 har fördelen att de väger mindre och att nivån på gasolen är synlig. De fungerar också utmärkt i husvagn och husbil. De små blå kallas “campinggasol” och kan användas till mobil utrustning.

 

 

Säkerheten kommer först

Det är viktigt med säkerhet, så köp gasolflaska som är kontrollerad. En seriös leverantör följer säkerhetsföreskrifter och lämnar inte ut något som inte genomgått revision. Flaskorna ska alltid förvaras stående och inte till exempel kunna åka omkring i din bil. Utrustningen måste kontrolleras regelbundet. Speciellt slangar tenderar att torka med tiden och kan då spricka och börja läcka när man öppnar, och gasolen kan börja strömma ut. En god tumregel är att byta slang varje år. Uppdatera dig också om hur reglerna ser ut för förvaring av gasol i bostad. Du kommer att ha mycket nytta och glädje av din gasolflaska.