Få ditt företag att växa med en perfekt fasadskylt!

27 mars 2023 Veronica Jansson

 

Fasadskyltar är ett smart sätt att lägga till visuellt intresse och varumärkespotential på utsidan av en byggnad. En otroligt mångsidig form av skyltning, eftersom de lätt kan anpassas i storlek, form, material, finish, färg och bokstäver. De kan både vara belysta eller obelysta beroende på byggnadens storlek och utformning. Med så många alternativ är fasadskyltar ett perfekt val för företag som vill göra ett viktigt avtryck med sin skyltning och sitt varumärke. De sticker inte bara ut från mängden, utan de bidrar också till att främja synligheten och drar uppmärksamheten till ditt företag.

image

Anpassa design efter syfte

När det gäller utformningen av Fasadskyltar i Malmö är det viktigaste att se till att den förmedlar ditt budskap på ett tydligt och effektivt sätt. Beroende på syftet med din skylt – om du vill marknadsföra ett företag, annonsera ett evenemang eller helt enkelt ge anvisningar – finns det vissa funktioner du bör tänka på när du skapar din design.

Visa din logotyp och ditt företagsnamn på ett framträdande sätt så förbipasserande snabbt känner igen skylten och minns den länge. Lägg till ljusa färger eller unika former för att få skylten att framstå ännu tydligare.

Om du annonserar ett evenemang behöver skylten vara synlig på avstånd. Använd då stora typsnitt och djärva färger som lätt kan urskiljas mot bakgrunden. Du kan också lägga till roliga bilder för att locka folk, eller inkludera ytterligare detaljer som datum och tid.

När det gäller vägvisning bör du se till att skylten är lätt att läsa och förstå. Använd därför ett kortfattat språk som är tydligt och entydigt. Att lägga till pilar eller andra symboler kan också hjälpa till att leda folk i rätt riktning.

Ta hänsyn till syftet med din fasadskylt och skapa en design som är både funktionell och attraktiv. Med noggrann planering och genomförande når ditt budskap effektivt ut till rätt personer.

Fler nyheter