Förbättra rörens kapacitet med stamspolning

03 oktober 2020 jonas olsson

Rör där det finns något som fastnar bygger snart upp sig till ett totalt stopp. Det kan ta dagar, veckor, månader eller år. Men det kommer till slut att vara helt omöjligt att använda avloppet utan att göra någon åtgärd för att ta bort det som täpper till. 

Med en stamspolning kan man avlägsna totala stopp i avloppssystemet i alla typer av fastigheter. Det kan vara skolor, fabriker, flerfamiljshus eller en mindre villa. Överallt där det finns problem med avloppen.

Rent till grunden

Med hjälp av vatten i högt tryck kan man rengöra avloppsrör så att de i stort sett ser ut som nya igen. Det kanske kan kännas ganska oväsentligt på ett område där man ändå inte kan se hur det ser ut. Men det är en förutsättning för att rören ska kunna bibehålla sin fulla kapacitet och göra det de är installerade för att göra. Nämligen att frakta ut allt avloppsvatten från fastigheten. 

I alla typer av rör kan det bli avlagringar som med tiden bygger på sig. Och eftersom avloppsrören är de rör där det är mest variation på flöde så är det oftast där som det kan bli problem. Ringer man som privatperson ut en spolbil så kan man nästan baxna när man får se den. För det är en rejält tung och stor bil med mycket rejäla slangar som man använder sig av. Men det är också vad som behövs.

Utan någon påverkan

Fördelen med systemet man använder för rengöring av avloppsstammar är att det inte lämnar några som helst spår efter sig. Det ger ingen negativ påverkan på miljön eller rören som spolas. Så därför behöver man inte vara det minsta orolig för att använda sig av den här åtgärden så ofta som man känner att man behöver det. Även om det möjligen påverkar plånbokens tyngd en liten smula. 

Fler nyheter