Funderingar på att anlita elektriker i Göteborg? Här kommer några tips att tänka på innan elarbeten ska utföras

06 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

När man planerar att göra elarbeten i sitt hem så är det viktigt att man väljer en duktig och certifierad elektriker som kan utföra jobbet på ett säkert sätt. Det är av yttersta vikt att elinstallationer blir korrekt utförda redan från början eftersom det annars kan finnas risker att elen inte kommer fungera som den ska, eller ännu värre att den orsakar brand eller annan fara i bostaden. Det finns därför vissa saker man bör göra och kontrollera innan man anlitar en firma som ska utföra jobbet. 

Det är klokt att kolla upp företag man funderar på att anlita 

Först och främst bör man alltid kontrollera att elinstallationsföretaget man har tänkt anlita finns registrerat hos Elsäkerhetsverket. Man bör även ta in offerter från flera elfirmor för att kunna jämföra dem mot varandra. Erbjuder de tjänsterna som man eftersöker och är priset rimligt? Det är sällan en bra idé att enbart välja ett företag för att det är billigt, men man bör inte heller betala orimligt mycket för tjänsten.

Det är alltid klokt att skriva ett avtal som tydliggör vad man har kommit överens om när man väl har bestämt sig för ett företag och det är även viktigt att noggrant läsa igenom avtalsvillkoren innan man undertecknar det. Det kan vara bra att ta hjälp från ett erfaret elföretag redan i planeringsfasen eftersom de har koll på vad som behöver göras. Kom ihåg att spara dokumentationen av de elinstallationsarbeten som utförts samt vilka som utfört dem. Det kan vara bra att ha vid överlåtelser, försäkringsärenden med mera.

Certifierade elektriker i Göteborg

Är man i behov av elinstallation eller något annat elarbete i Göteborg så kan man vända sig till R. Holm El AB. Det är en elfirma med erfarna och behöriga montörer. För dem är säkerhet och kvalitet viktig i alla jobb och de finns såklart registrerade hos Elsäkerhetsverket.

Fler nyheter