kattnät balkong

Håll husdjuren säkra med kattnät till balkongen

Katter är mysiga varelser att ha som husdjur. De är bra sällskap samtidigt som de är självständiga och har ofta starka personligheter. Katter har under tusentals år fungerat som sällskapsdjur till människor och idag precis som förr i tiden är det inte heller ovanligt att man skaffar dem även för att utföra en arbetsuppgift, att jaga skadedjur som annars ställer till besvär i hem, fartyg, förråd med mera. 

För att man ska kunna ha med sin kära katt även när man njuter av den friska luften på balkongen så är det viktigt att sätta upp ett nät. Man vill ju inte riskera att katten ramlar ner eller får för sig att hoppa ut från balkongen. Med ett korrekt monterat kattnät (eller balkongnät som det också heter) kan man dessutom tryggt lämna balkongdörren öppen utan att behöva oroa sig för katten, då kan den röra sig fritt och njuta av sol och frisk luft hela dagarna. Andra saker man bör se till att göra i sitt hem för att det ska vara extra säkert för katten är att inte låta exempelvis små legobitar eller snören ligga framme så att katten försöker äta dem, stäng toalettlocket, köp inte blommor/växter som kan vara giftiga för katten, skaffa sladdsamlare, ha myggnät i fönster som är öppna mer än en glipa och täck över spisplattor med exempelvis en uppochnervänd plåt då de är varma efter matlagning.

Man hittar skyddsnät och tillbehör för montering samt mycket mer på  https://www.crtzoo.se/katt/balkongskyddsnat. Hos CRT zoologiska finns kattnät både i metervara och färdiga längder. Det finns även teleskopstolpar som kan användas om man inte har möjlighet att fästa nätet i väggen. Har man inte gjort det förut så finns det också information på sidan om hur man bäst fäster sitt balkongnät samt monterar teleskopstolpar på balkongen. Man kan välja mellan både transparent, svart samt grönt extra förstärkt kattnät. Utöver utbudet av skyddsnät så hittar man även ett väldigt stort sortiment av produkter till andra husdjur och såklart fler produkter som kan glädja en katt.