Hantverk som värmer när regnet rinner ner för rutorna

18 augusti 2021 Mikael Barani

Det är imponerande hur regnet utanför fönstret oförtrutet kan blästra på utan att vilja avta. Det har utfärdats en hel hop med varningar angående vad vi har att vänta – och det är väl bara att förbereda sig på att det kan svämma över lite här och var.

Något för regniga dagar

Nåja, för den som har sitt på det torra, så att säga, kan detta vara den perfekta anledningen till att bara stanna inomhus och börja pyssla med sådant som man annars inte kommer till skott med. 
Det där gamla beställningen från http://leatherhouse.se/ ligger och väntar på en, lite som ett dåligt samvete. Att börja med läderhantverk kan dock snabbt visa sig vara nästintill beroendeframkallande.

För det är något speciellt med att sitta och arbeta med händerna. Kanske blir resultatet inte det snyggaste till en början men det är ändå kul att se något växa fram inför en.
Särskilt i dessa tider när allting sker digitalt.

Fördelen är förstås att det finns en mängd olika instruktionsfilmer ute på nätet som man kan snoka upp och låta sig inspireras av. Det fina är att man också kan få kontakt med människorna bakom klippen.
Samtidigt ska man inte underskatta att gå på fysiska cirklar där man kan träffas och utbyta kunskaper ansikte-mot-ansikte.
Kanske leder till hantverk till att du hittar en vän för livet – eller någon att dela livet med?

Hur det än må vara med det finns det som sagt en stor känsla av att ha åstadkommit något när man skapar något med sina egna händer – med fysiska material. 
Ger du din nya passion tid kommer dessutom slutresultatet att hela tiden bli snyggare och snyggare. Ju mer du lär dig ju mer kommer du också att kunna ge dina skapelser en egen touch.
Innan du vet ordet av har du blivit både hantverkare och något av en konstnär.

Fler nyheter