Har du varit med om en olycka och behöver invaliditetsintyg?

29 september 2021 jonas olsson

En olycka händer alldeles för enkelt. Trots att man är försiktig kan livet ta vändningar. Man kan inte heller gå och vara rädd och vänta på att något ska hända. Vi lever ett liv och det livet är till för att levas. Men om du råkar ut för en olycka, då är det bra att veta vad du ska göra. 

Har du varit med om en olycka som påverkar ditt liv? En olycka som påverkar dig från att kunna arbeta normalt igen? Då kan du behöva skaffa ett invaliditetsintyg för att få ersättning. Ett invaliditetsintyg skaffar en klinik till dig. Du får kontakta en klinik nära dig. 

Se till att de är en bra klinik som vet vad de sysslar med. Boka in en tid där de fixar ett intyg till dig. Det kostar att fixa ett intyg, men vad det kostar beror på hur lång tid det tar att skaffa intyget. Har man försäkring är detta ofta något de täcker. Det viktiga är valet av kliniken som behöver veta vad de sysslar med för att göra det så bra som möjligt för dig. 

Vad kan ett intyg ge? 

Undrar ni vad ni behöver intyget till? Om man varit med om en olycka som gör att du blir så påverkad att även ditt arbete blir påverkat – då kan du få ut en ersättning för det, denna kommer från försäkringskassan. För att kunna få en ersättning behöver du då ha ett invaliditetsintyg. Utan det är det väldigt svårt att få igenom. 

De flesta vet redan att försäkringskassan kan vara tråkiga att ha och göra med. De gör ett väldigt noggrant arbete för att se hur mycket man har rätt till och det är där intyget kommer in. För att du ska få en så rättvis ersättning som möjligt behöver du ha ett väldigt välskrivet intyg. 

Fler nyheter