Hudvård

Hudvård med positiv effekt

En bra hudvårdsrutin är viktig om man vill ha fin och välmående hy. Att rengöra och återfukta är det allra viktigaste för att få en hy som mår bra. Det finns dock många som behöver lite extra hjälp genom att använda sig av produkter med aktiva ingredienser.

De hjälper till att lindra eller motverka besvär som till exempel acne, rodnad och rynkor beroende på vilken ingrediens som finns i produkten. Några av de vanligaste aktiva ingredienserna i hudvårdsprodukter idag är AHA, Retinol/Vitamin A och C-vitamin.

AHA (Alpha Hydroxy Acid) är olika sorters fruktsyror som har aktiva substanser som tar bort döda hudceller och främjar hudförnyelse. Syran tar sig djupt ner i huden och stärker bindväven samt ökar hudens fuktproduktion.

Syran arbetar också mot stora porer, linjer, orenheter samt ojämn pigmentering.

Retinol/Vitamin A (retinol omvandlas till A-vitaminsyra i huden), det fungerar som ett hormon som stimulerar cellförnyelsen i huden samt hudcellernas produktion av bindväv (kollagen). Det gör att huden ser yngre ut med mer spänst och volym.

Askorbinsyra (vitamin C) fungerar som en antioxidant och ökar effekten av E-vitamin i huden (E-vitamin kan hjälpa till att dämpa rodnad efter solskador samt bygga upp hudens motståndskraft). C-vitamin kan jämna ut ojämnheter i pigmentet samt ge huden lyster och energi.

Om man vill få bättre hy bör man hitta en hudvårdsserie som är anpassad efter den hudtyp man själv har samt motverkar de besvär man upplever. Hos Sephora finns ett brett utbud av riktigt bra hudvårdsprodukter för alla hudtyper och besvär. Man kan välja i menyn om man till exempel har problem hy eller känslig hy och därmed få fram produkter som passar till en själv.

Man kan även läsa om de främsta fördelarna samt innehållsförteckning på produkterna. Det allra bästa är om man använder sig av en och samma serie produkter för att få maximal effekt, se mer här.