teleskoptruckar

Kreativ potential i att hyra teleskoptruckar i Malmö

Begreppet “teleskop” har sitt ursprung från det grekiska språket. Det är prefixet “tele” som ofta återkommer, och som betyder “fjärrskådning” på just grekiska. Det du kanske främst kommer att tänka på när du hör “teleskop” är den där avancerade kikarliknande mackapären som används för att spana på stjärnor och himlakroppar ute i rymden. En annan berömd “tele” är förstås televisionen även om du säkert oftast använder förkortningen “tv”. 

Det finns dock fler “tele” att tala om, och inte minst “teleskop”. Bland annat den så kallade teleskoptrucken, som är så användbar i samband med exempelvis byggarbete på hög höjd. Teleskoptrucken är också väldigt användbar när stora massor av gods ska lastas eller lossas, till exempel vid snöröjning. Den påminner till stor del om en lyftkran, även om det finns en del som skiljer dem åt. 

 

 

Personkorg eller basketkorg?

Teleskoptrucken tar steget längre än hjullastaren och är egentligen bättre på alla sätt och vis. Det är inte så konstigt att så många vill hyra teleskoptruckar i Malmö. Även om det kanske då inte är snöröjning som är största problemet. Det snöar som bekant inte så mycket längst ned i södra Sverige på den skånska kusten.  

Däremot kan teleskoptrucken fungera som ett utmärkt substitut till skyliftar eller till och med en byggnadsställning. Allt som krävs är att du fäster en personkorg längst ut i spetsen som du kan stå i. Om du vågar alltså. Det är inte vem som helst som har modet att hissa upp sig tio, eller till och med tjugotals, meter upp i luften. 

Ett tips är då istället att fästa en basketkorg istället för en personkorg på teleskopstrucken. Då kan ni spela vad du skulle kunna kalla för extrembasket. Hur många trepoängare hade du egentligen kunnat sätta med en basketkorg som befinner sig 25 meter upp i luften? Du kanske får spela med styltor under fötterna.