lampor

Lampor kan fungera både som funktionell belysning och vackra inredningsdetaljer

När det är dags att välja lampor till sitt hem finns det några saker som kan vara värd att tänka på. Först och främst är det bra att titta på hur lampan ser ut då den är släckt, det är såklart fördelaktigt att välja en lampa som ser bra ut både då den är tänd och när den är släckt. Rent funktionellt så är det viktigt att tänka på vad lampan ska användas till, ska den belysa en specifik yta eller skapa en mysig atmosfär?

Det är också bra att titta på hur ljuset sprids, finns det till exempel behov för en lampa som ger ljus uppåt neråt eller i flera riktningar? 

Ta in mycket ljus i hemmet 

Varje rum i hemmet bör inredas med minst en taklampa för att kunna ge bra allmänbelysning. Genom att installera en dimmer så får lampan en större bredd genom att den kan ge stark belysning som är bra då sysslor ska utföras, men även ge en varmare och svagare belysning som skapar en mysig atmosfär. Taklampan bör kompletteras med bordslampor, vägglampor och/eller golvlampor för att rummet ska kunna vara funktionellt samtidigt som det känns inbjudande. 

Ett tips är att placera lampor på lite olika höjd i rummet, det skapar liv och rörelse samt lyser upp på olika nivåer. Det kan vara snyggt att välja en och samma lampserie om det finns behov av att skapa ett mycket enhetligt intryck, annars är det också väldigt snyggt att välja lite olika modeller men som har en röd tråd när det kommer till exempelvis färg, material eller stil.

Snygga designlampor för hela bostaden

https://www.lampemesteren.se/ finns ett noga utvalt sortiment av fina lampor för olika belysningsbehov. Hos Lampemesteren finns designlampor av hög kvalitet som kan belysa hemmet både inomhus och utomhus. Där går det att hitta belysning för olika smaker och stilar, från klassiska armaturer till spännande och innovativa lampor.