Lär dig kontering utan besvär

28 november 2021 william eriksson

editorial

Lite datorvana och en smula kunskap om bokföring är det enda som behövs för att kunna sköta ekonomin på företaget. Det finns programvara som är mycket praktisk för dig att använda. Har du glömt hur du gjorde sist för att kontera en transaktion, kommer datorn ihåg det åt dig och ger förslag.

Du kommer att lära dig snabbt hur det fungerar. Ofta finns det folk du kan fråga, och du kan också googla på nätet eller fråga din datorleverantör. Kontering blir en vana, och helt plötsligt märker du att du konterar både rätt och snabbt.

Smarta maskiner gör jobbet

Det är ju en intelligent dator, tänker du, men en dator är ju helt opersonlig. Den är bara programmerad till att ha ett bra minne. Kanske är det just den hjälpen du behöver när du ska bokföra, för du kanske inte vill lämna ut din bokföring och dina företagshemligheter.

En maskin kan ju inte ha några speciella synpunkter på din verksamhet. Du har en inbyggd kontoplan, och ett smart bokföringsprogram vägleder dig så att du blir allt säkrare på att boka olika sorters kvitton och affärshändelser.

 

image

 

Ingen anställd ekonomipersonal

Genom att kontera på ett enkelt och arbetsbesparande sätt kan du helt spara in på personal för den löpande bokföringen. Du lär dig också fortlöpande mer om ekonomifunktioner, och det kanske till och med blir ett intresse för dig. Gör du något misstag, kan datorn ofta tala om det för dig, så får du rätta felet direkt.

Du kan ändå ha en revisor som hjälper dig med bokslut och deklaration, men den löpande verksamheten kan du enkelt boka upp själv. Kontera mindre innebär här att du har mindre besvär med jobbet och att det går fort med datorstöd. Det känns som om det är mindre arbete, trots att du får gjort mycket mer när du skaffar denna tjänst.

Fler nyheter