Låt en jurist i Sölvesborg ta hand om bouppteckningen

17 juni 2021 jonas olsson

Ja, det är alltid otroligt sorgligt när en person går bort. När någon som har stått dig nära plötsligt, eller oplötsligt, lämnar jordelivet måste sorgen få utrymme. Du måste få tid och möjlighet att sörja bortgången på riktigt. Du måste tillåta dig att vara ledsen för att kunna bearbeta det som har hänt.  

Tyvärr är det ofta så att ett dödsfall inte bara lämnar efter sig saknaden efter den bortgångne. När en person dör efterlämnas också mycket dokumentation och pappersarbete. Inte minst kring den så kallade bouppteckningen. Det är genom bouppteckningen som arvet avgörs och fördelas. Där framgår vilka tillgångar som den döde lämnar efter sig. Även testamentet är en del av bouppteckningen. 

 

Krångligt för döda och levande

Men en död person kan ju inte ta hand om det där själv. Det är lite svårt när man är livlös, inlåst i en kista och nedsänkt i jorden. Du behöver för övrigt inte ens vara död för att tycka det är krångligt. Även levande varelser tycker att det är en komplicerad juridik, och ber därför ofta om hjälp. Det finns jurister för exakt dessa ändamål. Söker du runt lite upptäcker du snart att du kan få hjälp med bouppteckning i sölvesborg, exempelvis.  

 

 

Så förebygger ni konflikter

Det finns en annan fördel med att låta en jurist samla ihop och organisera bouppteckningen. Nämligen arvet och pengarna. Tyvärr är det väldigt lätt hänt att familjer hamnar i konflikt när till exempel ett testamente är ofullständigt, och reglerna kan vara ganska komplicerade när det kommer till hur tillgångar ska gå i arv. Speciellt om den som gått bort inte var gift. 

Juristen tar då hand om pappersarbetet och kan visa hur arvet ska fördelas utifrån hur lagarna bestämmer. Det förebygger konflikter, och ni får istället möjlighet att finnas till för varandra i en tid av sorg och där ni verkligen behöver varandras kärlek. 

Fler nyheter