Led bort fukt från husgrunden med hjälp av husdränering

28 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Fukt är något som kan ställa till det väldigt mycket för husägare. Fuktskador kan bli både omfattande och kostsamma, samtidigt som det kan innebära att man inte kan använda hemmet som önskat innan dess att problemet är åtgärdat. Fukt sprider sig lätt och kan orsaka materiella skador samt i värsta fall även orsaka hälsoproblem hos både djur och människor. Detta eftersom fuktiga miljöer är platser där mögelsvampar trivs och frodas, något som i sin tur kan orsaka allergiliknande besvär samt i vissa fall även kroniska allergier och astma. 

Håll fukten borta med goda vanor

Det är därför viktigt att hålla fukt borta från huset, något man kan lyckas med genom lite olika vanor och åtgärder. Först och främst så är det viktigt att se till så att man leder ut fukt som bildas i hemmet med god ventilation samt genom att använda exempelvis köksfläkt vid matlagning. Det är också viktigt att snabbt åtgärda fukt- och vattenskador om de uppstår. 

husdränering

Ett bra system för husdränering kan vara avgörande för husets välmående 

Fukt kommer även från marken och det är därför jätteviktigt att leda bort vatten från huset med hjälp av husdränering. Om man inte har fungerande dränering på tomten så finns det risk att fukt tränger in i husgrunden och kan sedan sprida sig upp genom huset. Har man till exempel en fuktig  källare så kan det vara ett tecken på att vattnet inte leds bort som det ska. 

Ta hjälp från företag med goda kunskaper när det är dags för husdränering

Om man är i behov av husdränering så är det alltid säkrast att ta hjälp från de som har goda kunskaper inom området. Kollanda Grus AB är ett företag med lång erfarenhet av husdräneringsarbeten runt fastigheter. De kan hjälpa till så att man får ett välfungerande system som effektivt leder bort vattnet. 

Fler nyheter