Livet i Bromma blir enklare med vitvaror

23 augusti 2021 jonas olsson

I Bromma bor det många olika slags människor. Barnfamiljer, ungkarlar, ensamkommande flyktingbarn och pensionärer. Det är liksom livet samlat på ett och samma ställe. Oavsett hur lika människorna är så har de åtminstone en sak gemensamt. Mer än att de kanske går och tittar när Brommapojkarna spelar match på Grimsta IP. Väldigt sannolikt är den gemensamma nämnaren att de har vitvaror hemma.  

Det får man åtminstone hoppas. Det är minst sagt att räknas som skälig levnadsstandard att ens bostad är utrustad med vissa vitvaror. Visst, diskmaskinen kanske är en lyxvara. Det går ju att diska för hand utan att det är någon katastrof. Kanske samma sak med torktumlaren. Du kan ju faktiskt hänga upp din tvätt på ett tvättställ. 

Men du kanske inte kan tvätta dina kläder i Mälaren. Eller förvara din mjölk och ost i rumstemperatur. Sådant som kyl, frys, spis och tvättmaskin är man på ett eller annat sätt beroende av. Det är svårt att ens föreställa sig ett liv i Bromma, eller någon annanstans, utan de mest grundläggande vitvarorna. 

 

Kall mjölk i kylskåpet

Var skulle du annars förvara dina matlådor om inte i kylskåpet? Det blir dyrt att äta ute varje dag. Det är förstås helt ohållbart. Du måste ha ett kylskåp där maten kan behålla sin kvalité över tid. Skälig levnadsstandard som sagt. Man ska inte behöva acceptera vad som helst. Allra minst ett hushåll utan vitvaror. Då spelar det ingen roll vilken social kategori av människor man tillhör. 

Är din bostad ändå tom på vitvaror? Din stackare. Då har du ett uppdrag från och med nu, och det är att berika din bostad med de vitvaror du behöver. Öppna en ny flik i din webbläsare och googla på “vitvaror bromma”, så ska du nog hitta det du behöver. Du måste inte göra livet mer omständligt än vad det behöver vara. 

Fler nyheter