hörapparater

Lyssna på skogens berättelser

Lyssna på skogens berättelser

Det finns en värld som ligger så nära oss rent fysiskt men som vi många av oss sällan ändå utforskar. För även om vi svenskar generellt sett är ett skogsälskande folk så är det ändå vanligast att vi håller oss på de utstakade stigarna.
Ingen kritik mot det. Det är ju bekvämt att gå i terräng där det är enkelt att ta sig fram till fots på. 
Men för den som känner sig det minsta lilla äventyrlig så väntar en helt ny värld bara några steg in i den med vilda skogen.

Här, där det förvisso kan finnas stigar, finns det många små hemligheter att upptäcka för den som känner sig manad. Att ta ett kliv ut i den obanade terrängen kan avslöja riktigt överraskande äventyr, bara några meter in från gånglederna.

Kanske snubblar du över ett gammal gruvhål, eller hittar en djurskalle liggandes vid en hög stenar. Snabbt börjar fantasin kittlas och vi börjar föreställa oss hur livet kan ha sett ut på denna plats tidigare.

Dessutom finns en hel orkester att upptäcka för den som vågar sig ännu längre in i skogen. Framför allt tidigt på morgonen när livet börjar vakna och det inte är så många andra människor ute.

Den som ställer sig helt stilla och väntar ett tag kan få höra en hel orkester av både tydliga och sublima ljud. Det är som om att naturen belönar den som verkligen tar sig tid att rikta sin uppmärksamhet mot den.

Om hörseln börjar svikta så kan det vara dags att skaffa nya batterier till hörapparaten, från japebo.se. Här finns även rengöringsmedel för diverse användningsområden.

Det finns så mycket fantastiskt örongodis att ta del av ute bland träd, gräs och stenar – låt inte dåliga batterier till hörapparaten grumla till upplevelsen. Ett par extra batterier, utfall att, och en termos med kaffe är allt du behöver.