Med LED strip kan man skapa vackra effekter i hemmet

14 september 2021 Cecilia Olsson

LED strips är otroligt användbara när man vill belysa sitt hem med funktionell och effektfull belysning. De går att använda på väldigt många sätt och kommer dessutom i många olika färger som i sig kan skapa intryck. Vanligt är att man placerar LED strips bakom eller under möbler så att de inte syns annat än då de är tända. Det kan även vara bra att använda LED strips bakom TV:n för att mjuka upp kontrasten som annars blir mot en mörk vägg, något som kan minska trötthet i ögonen vid TV tittande. 

Ta dig säkert upp och ner för trappen

Något som är både snyggt och funktionellt är att använda sig av LED strips i trappor. Genom att fästa en strip på undersidan av ett trappsteg får man belysning på ovansidan av trappsteget nedanför. Det gör att man tryggare kan ta sig upp och ner för trappen samtidigt som den ser tilltalande ut. 

Styr LED strippens olika funktioner 

Med RGB så går det att ställa in olika färger som man kan styra med hjälp av en fjärrkontroll eller en app på smarttelefonen. Det går även att slå på och av LED strippen, ställa in tider för när den ska lysa, justera ljusstyrkan samt växla mellan olika inställningar. Variera färgen efter humör, högtid eller för att skapa en viss stämning i rummet. Det är bara fantasin som sätter stopp för hur man kan använda LED strips i hemmet. 

LED strips för olika behov 

Söker man LED strip till sitt hem, vare sig de ska sitta inomhus eller utomhus, så kan man titta på sortimentet hos LEDMegaStore. Hos LEDMegaStore finns strips i olika färger, längder och med varierat antal dioder. Det finns även alla möjliga tillbehör som kan vara mycket användbara beroende på var LED strippen ska sitta. Allt för att man ska kunna hitta något som passar ändamålet man har i åtanke. 

Fler nyheter