När du behöver förlita dig på en larmcentral

01 mars 2022 william eriksson

editorial

Säkerheten i ens hem och kring ens övriga lokaler – kanske även ens företag – är lika jobbigt att tänka på som nödvändigt. Det finns så mycket som kan hända och gå fel att det är direkt oansvarigt att inte ha en plan för hur säkerheten ska hanteras. Det är också många frågor att besvara för sig själv, där den viktigaste är att komma fram till på vilken nivå man behöver sin säkerhet. Kan det räcka med ett enkelt larm som grannarna vaknar av när man inte är hemma – eller måste man anlita ett företag som erbjuder larmcentral?

Larmcentral i ett skräddarsytt paket efter dina behov

Det kan vara väldigt svårt för dig att avgöra hur mycket du måste satsa på din säkerhet. Du har förmodligen ingen klar bild över vilka säkerhetsrisker som finns i ditt närområde. Hur stor är risken för inbrott i området du bor i? Hur långt är det till närmsta polisstation? Hur mycket människor rör sig vanligen i området och kan se om något händer?

Allt sådant kan ett bevakningsföretag med en larmcentral hjälpa till med att utvärdera. Även om du kan tycka att det är något du egentligen inte vill lägga pengar på, så kan det bli mycket dyrare om du låter bli.

 

Larmcentral

 

I bästa fall har du hjälp snabbare än larmet går

Beroende på dina behov kan du beställa säkerhet och bevakning på olika nivåer. Med låg risk kanske det räcker med ett larm kopplat till en larmcentral som kan göra en larmutryckning om vid behov. Vid extra hög risk kanske du behöver någon som patrullerar ditt område med olika intervaller. Antingen genom stationär bevakning eller genom rondbevakning.

Andra tjänster som en larmcentral kan erbjuda är störningsjour, parkeringstjänster, handelstjänster, brandskydd, säkerhetsreceptionist, eventbevakning, kameraövervakning, larminstallation, telefonpassning mm.

Allt handlar om den bedömda säkerhetsrisken och vad du kan förlora – om du förlorar.

Fler nyheter