Olika parfymdofter

21 januari 2019 Matilda Olsson
Olika parfymdofter

Parfymer finns i alla tänkbara olika dofter och vilken man gillar är högst individuellt. Ens åsikter kanske ändras med åren och den parfym man gillade som student kanske inte passar längre när man börjar arbeta. Dessutom kanske man vill ha olika dofter för olika tillfällen. Parfymer delas in i olika kategorier utifrån doft och för män är det vanligt med parfymer som innehåller toner av trä, jord, kryddor, bergamottolja, mossa samt patschuli som kommer från en särskild växt. För män är det alltså vanligast med jordnära dofter som ger en maskulin touch på det hela.

De parfymer som är avsedda för kvinnor har vanligtvis en lite sötare och blommigare doft. Några vanliga blomdofter som används till dessa parfymer är bland annat rosor, lavendel, nejlika och apelsinblomma. De blommiga parfymerna är populärast på grund av sin feminina ton som många gillar. Även citrustoner och fruktdofter är populära, tack vare sin fräschhet. Vanliga dofter inom den här avdelningen är citron, grape, äpple, aprikos, persika, lime och apelsin.

När man har testat några olika parfymer märker man snart vad man gillar för sorter och det är aldrig fel att ha några olika att variera mellan. En bra idé är att ha en lite mer diskret parfym som passar bra under tiden man är på jobbet medan man kan ha en med en lite starkare, mer vågad doft på fester och andra tillställningar. Om du är på jakt efter en ny parfym, köp din Yves Saint Laurent parfym här där det finns ett stort utbud av olika sorter. En parfym är alltid en bra investering då det är ett enkelt sätt att snabbt känna sig lite fräschare på om man ska ut någonstans med kort varsel. Efter en snabb dusch och ett sprut med parfymen så är man redo för nya äventyr under kvällen.

Fler nyheter