Plastskivor är väldigt användbara i gör-det-själv projekt och kan många gånger ersätta glas

16 september 2021 Cecilia Olsson

Plastskivor är ett material som kan vara mycket bra ersättare för glas. Många plastskivor kan se ut som glas och de släpper igenom lika mycket härligt ljus som en glasskiva gör. Det finns även varianter som efterliknar glas med struktur, som till exempel plastskivor med frostad yta. Det innebär att det många gånger kan vara fördelaktigt att använda plastskivor istället för glas.

Plast kan vara det bästa för barnen

Ibland kan det kännas tryggare att använda sig av plast istället för glas. Den absolut främsta fördelen är om det till exempel ska användas som fönster i en lekstuga eller till något annat som är avsett för barn. Förutom att plastskivor inte går sönder lika lätt som glas så går de inte heller sönder lika mycket. Glas kan splittras i massor av vassa skärvor, medans plast ofta bryts sönder i större delar. Plast blir därmed ett tryggare och säkrare material för barnen.

Ett växthus som klarar busväder och annan yttre påverkan

Man kan med fördel även använda plastskivor i växthus istället för glas. Tack vare att plastskivorna är så pass slagtåliga kan de klara av att stå emot allt från höststormar till förlupna bollar från grannens tomt. De släpper igenom det härliga solljuset och kan även hålla kvar värme.

Kapa och forma efter behov

Ytterligare något som gör just Plexiglas skivor så bra är att de är väldigt smidiga att arbeta med. De går att skära till i önskad storlek och kan även formas om man först värmer dem i ugnen eller med en varmluftspistol. Det innebär att de är helt perfekta till gör-det-själv projekt. 

Plastskivor för olika ändamål

Hos e-plast.se kan man hitta plastskivor i flera olika varianter som alla har sina goda egenskaper. Hos e-plast.se kan de hjälpa till att kapa plastskivorna i önskade mått eller så kan man välja från deras sortiment. Där finns plastskivor för de allra flesta ändamål i hem och trädgård.

Fler nyheter