personlig assistans

Privilegiet att arbeta med människor

Privilegiet att arbeta med människor

Att få chansen att jobba med andra människor kan vara oerhört berikande. Inte bara andra människor som kollegor och arbetskamrater, utan snarare att jobba för människor med dem sida vid sida. Att tillsammans jobba mot mål och se utveckling och framsteg hos sin klient är riktigt häftigt. Ett sådant arbete är till exempel obbet som personlig assistent. Som personlig assistent jobbar man oerhört nära en annan människa i vardagen. Det finns människor i alla olika målgrupper som kan vara i behov av personlig assistans, och lika många anledningar bakom varför de behöver en personlig assistent i sitt liv.

 

Många behöver assistans

En del är barn, andra är medelålders och en del har ramlat in i det som kallas för ålderdomen. Somliga är födda med psykiska eller fysiska funktionsvariationer som innebär att de redan från start haft andra förutsättningar än andra människor att röra sig i sociala sammanhang eller utföra grundläggande fysiska behov. Andra har någon gång i livet råkat ut för någonting som gjort att deras möjligheter att fortsätta leva på ett sätt som de tidigare klarade av har förändrats. Kanske har de varit med i en trafikolycka eller fått en stroke som påverkat deras möjligheter att klara sig själva i vardagen.

 

 

Behovet avgör

Det spelar ingen roll var du kommer från. Personlig assistans i Dalarna är lika viktig som personlig assistans på Gotland, i Skåne eller varsomhelst i landet. Det är behovet som ska avgöra vem som får assistans, inte geografin, ekonomin eller någon annan faktor. Att arbeta som personlig assistent innebär att du jobbar väldigt nära din klient. Det kommer med andra ord vara väldigt viktigt, både för assistenten och för brukaren, med den personliga kemin. Man spenderar mycket tid tillsammans och kommer får se många sidor av varandra. Men är det inte också just det som är så berikande?