Professionell tandläkare i Sollentuna

25 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Vänta inte med att gå till tandläkaren tills det gör ont i en tand och problemen är uppenbara. Det bästa är att regelbundet gå till tandläkaren på kontroller vartannat eller vart tredje år. Då slipper man oftast tandvärk eftersom felen då upptäcks i tid och hinner åtgärdas. Många gånger krävs det då bara små justeringar och man kan ofta helt undvika stora och kostsamma behandlingar. Regelbundna besök hos tandläkaren blir i längden därför ofta billigare.

Undviker man tandläkarbesöken och är orolig för att det ska göra ont kan det vara bra att välja en modernare klinik. Men de flesta tandläkare arbetar idag med effektiv och modern utrustning. Att laga ett hål i en tand går idag snabbt och känns inte alls. Fast det kan ändå vara bra att tala om när man bokar tid hos en tandläkare att man känner oro inför besöket. Då kan tandläkaren vidta vissa åtgärder som gör att man känner sig trygg. Det kan exempelvis vara att först lugnt berätta hur undersökningen kommer att gå till, och att pausa emellanåt.

 

 

Tandläkare specialiserad på estetisk tandvård

Estetisk tandvård är idag vanligt och vissa går regelbundet till tandläkaren för att bleka tänderna. Till estetisk tandvård räknas också keramiska kronor, porslinsfasader och tandreglering. Är man i behov av estetisk tandvård ska man gå till en tandläkare som är specialist på detta. Enklast är att söka på internet på exempelvis “tandläkare Sollentuna” och sedan gå in på de olika tandklinikernas hemsidor. Där kan man ofta hitta vilka olika behandlingar som de erbjuder.

Vid mer kostsamma och omfattande behandlingar, som exempelvis implantat och tandreglering för vuxna, kan det också vara bra att jämföra priser mellan olika tandläkare. Men det är viktigt att också välja en erfaren och duktig tandläkare som använder sig av bra material. Vissa tandläkare lämnar även garanti på sina behandlingar.

Fler nyheter