kemtvätt

Rengör favoritplagget med kemtvätt

Din största kärlek i livet möttes med blandade reaktioner, minst sagt. Vissa kunde inte ta blicken från er när ni passerade på gatan. Andra stirrade med ilska eller äckel i blicken och gjorde inga ansträngningar för att dölja sina känslor. Men du försökte att inte lägga för stor vikt vid vad folk tyckte.

Du kände dig som en drottning när du flanerade nerför gågatan, iförd din pälskappa. Du hade ärvt den av din älskade farmor, som, väl medveten om hur du dyrkade den ljusa, burriga pälsen, hade varit noga med att testamentera den till dig.

 

Ovälkomna överraskningar

Du brukade bära pälsen på helgerna, dem dagar vädret tillät. Men under en tid hade du känt att pälsen förtjänade att bäras vid ett speciellt tillfälle, i en miljö där den lättare skulle smälta in. Det rätta tillfället dök upp då du beställde biljetter till en operaföreställning till dig och en vän.

Ni anlände i god tid till operan för att kunna ta ett glas champagne i spegelsalen innan föreställningen skulle börja. Du öppnade taxibilens dörr och klev ut på trottoaren. När du tog de få stegen fram till trappan kände du någonting landa på din högra axel. Fågelbajs.

 

 

Räddaren i nöden

Fiskmåsen som just gjort sina behov satte sig på operahusets tak och såg ner på dig. Förödmjukelsen var total. I panik vände du dig mot din vän och bara pekade på den vita massan på axeln. Vännen, som var väl medveten om hur mycket pälsen betydde, la en tröstande hand på din bajsfria axel och lyckades övertyga dig om att ni ändå skulle se föreställningen.

Fågelbajset skulle helt säkert gå att få bort med hjälp av en kemtvätt. När du tre dagar senare inspekterade kappan efter dess besök på Eriksbergstvätten upptäckte du lättat att bajset inte bara var spårlöst försvunnet, pälsen såg ut att vara helt ny.