frisör

Skägget som sjukdomsskydd

Skägget som sjukdomsskydd

Visste du att ett rejält skägg skyddar huden under från upp till 95 procent av den skadliga effekten av solens UV-strålar. Det visar ens studie utförd på University of Southern Queensland i Australien.
Skägg är med andra ord inte snyggt, utan det är även bra för hälsan.

Så om du är typen som till exempel gillar att gå och vandra så kan det med andra ord vara en god idé att först odla ett skägg. För ansikten är ju som bekant ett väldigt utsatt område när det kommer till solsken. Stora delar av den övriga kroppen brukar vi ha kläder på, om du nu inte befinner dig på stranden. Det innebär att dessa delar är väl skyddade.
Visst kan man ha keps på sig för att skydda ögonen, och till viss del ansiktet från solsken. Men frågan är om skuggan från kepsens skärm når ända ner så att den täcker hakan.

Det är alltså här skägget kommer in i bilden, och ut ur ansiktet. 
Man behöver ju inte odla ett stort och vildvuxet skägg heller. Utan du kan se till att hålla det trimmat genom ett besök hos en frisör i Stockholm som ser till att du ser stilig ut – även när du är ute i skog och mark.
Bara för att man gillar att vara ute i vildmarken så behöver man ju inte se ut som en vildman. Det går att kombinera stilfullt med fantastiska upplevelser ute i grönskan.

Kanske kan det vara en god idé att redan nu börja spana in looken för sommarens vandringsturer. Man behöver ju dessutom inte ta sig så långt för att uppleva ett fantastisk äventyr. Ta med skägget och polarna på en tur i närområdet. Det kommer att finnas gott om fantastiska vyer och upplevelser att ta del av på den egna bakgården. 
Testa så får du se.