hotell

Sköna nätter på hotell i Ekerö

Du kan checka ut när du vill, men du kan aldrig åka härifrån. Låter den frasen bekant? Det borde den göra. Det är nämligen en rad från kultsången “Hotel California” av The Eagles. Låten handlar om någon som har funnit ett hotell efter lång sökan. Utifrån verkar det som ett riktigt lyxhotell, men väl inne på hotellet lurar faror dolda i form av frestelser.

Premisserna är att personen är där frivilligt, men i hela sången förmedlas känslan av att du aldrig mentalt kommer kunna lämna “Hotel California”. Det spekuleras i att “Hotel California” egentligen är en metafor för ett väldigt allvarligt drogmissbruk.  

Riktigt så dramatiskt är det dock inte att bo på ett hotell i Ekerö, eller någon annanstans för den delen. För de flesta är hotellvistelsen trevlig, avkopplande och inte alls som att hemsökas av hjärnspöken som gör allt för att hålla ditt beroende vid liv. 

Ingen skräckupplevelse 

“Hotel California” är inte det enda exemplet på hotell i populärkulturella sammanhang. Ett av de mer kända hotellen i den kategorin är The Overlook Hotel. Du känner säkert igen namnet. Det är från Stephen Kings berömda novell “The Shining”. 

Ännu ett hemsökt hotell, men på ett helt annat sätt än Hotel California. Låt inte heller Overlook skrämma dig från en underbar hotellvistelse. Att en besatt galning hugger sig igenom din hotelldörr med en yxa bör vara ditt sista bekymmer.  

Nej, för de flesta är några nätter på hotell alltså lika med att komma hemifrån för en stund och bara få koppla av. Njuta av roomservice, en uppvärmd pool och kanske ett spa? De gränserna bestämmer du helt själv. Vad som är säkert är dock att du förtjänar en helg på hotell. Du jobbar hårt och det är bara rätt att du får koppla av. Seså, ut på nätet och sondera terrängen nu. Vilket hotell ska du bo på till helgen?