Skydda marken vid tunga arbeten med hjälp av körplåt

07 juli 2022 Cecilia Hansen

editorial

Det pågår mycket byggnadsarbete i staden och som alltid påverkas vägarna. Ett sätt att skydda marken från alla tunga maskiner är att använda körplåtar. Men vad är de och hur fungerar de?

En körplåt är en stålplatta som används för att täcka hål i marken eller för att skapa en tillfällig vägbana. De används ofta vid byggnadsarbeten, men kan också användas i andra situationer där det förekommer tung trafik. Körplåtar är ofta en viktig del i olika sorters byggprojekt. Genom att skydda marken från tunga maskiner bidrar de till att säkerställa att varken marken eller fordonen skadas.

Hur används körplåtar?

Vägplattor placeras vanligtvis ovanpå en befintlig vägbeläggning för att skydda den från skador. Det finns olika typer av körplåtar, beroende på vikten av de fordon som kör över dem. Det är viktigt att välja rätt typ av platta, eftersom en för tunn platta kan skada både marken och fordonet. 

Körplåt

När det är dags att välja köplåt till projektet

Det finns olika körplåtar att välja mellan eftersom det varierar vilken slags körplåt som krävs för olika projekt. När man väljer en körplåt är det viktigt att tänka på följande:

– Vikten på de fordon som kommer att köra över den

– Vilken typ av mark du försöker skydda

– Hur länge du kommer använda ytan

Ta reda på vilken körplåt som passar bäst för just ditt projekt

Om du är osäker på vilken körplåt som är rätt för ditt projekt så kan du vända dig till Steelpro Sweden. Hos dom kan du både köpa och hyra körplåtar och de säljer endast material från CE-godkända leverantörer. Att skydda marken behöver inte vara komplicerat – en körplatta är ofta den bästa lösningen. Med rätt produkt kan du se till att ditt projekt löper smidigt utan att marken under dina fötter skadas. Vill köpa, hyra eller veta mer om körplattor så kan du vända dig till Steelpro Sweden.

Fler nyheter