Tandvård

Sök tandvård för problematiska tänder

En stark och fin tandrad är något de allra flesta vill ha, både rent funktionellt men även med hänsyn till utseendet. Om man tar hand om sina tänder genom tandborstning morgon och kväll, användande av tandtråd och munskölj med fluor samt undviker förtäring av allt för söta eller sura produkter så kommer man rätt långt.

Men ibland räcker det dessvärre inte till på grund av en eller annan anledning och man kan behöva laga eller ersätta sina tänder med konstgjorda tänder. Det kan till exempel bero på att man har slagit ut eller slagit av en eller flera tänder vid en olycka, tänderna har slitits ned på grund av hård belastning, man kan ha drabbats av en tandlossningssjukdom som gjort att man förlorat tänder eller så kan tänderna vara så skadade av tandfyllningar och karies att de måste dras ut och ersättas.

Vissa gånger kan det även behövas på grund av att man fötts utan vissa tandanlag eller fått tänder med en avvikande form.

Förutom att det kan göra ont när man förlorar tänder så kan det även påverka utseendet och ställa till med andra besvär. Till exempel så kan det kan bli svårare att prata, att äta och kyssas, vilket kan ha väldigt negativ påverkan på självkänslan och livskvaliteten.

Då kan det vara klokt att söka hjälp hos tandvården för att rätta till problemet. För att resultatet ska bli så bra som möjligt bör man uppsöka en tandläkare som har erfarenhet av estetiskt tandvård.

Fredrik Edfeldt är tandläkare i Östermalm och har lång erfarenhet inom tandläkaryrket. Fredrik tog tandläkarexamen år 1989 och har sedan dess även fått upp ett intresse för estetisk tandvård, något han vidareutbildat sig inom i både USA och Tyskland. Fredrik arbetar med all sorts behandling inklusive implantat och kirurgi. Vare sig man vill göra en undersökning eller rätta till något estetiskt så kan man vända sig till den moderna och trevliga kliniken.