takmålning

Takmålning ger ett funktionellt och vackert resultat

 

Taket är en otroligt viktig del på huset som trots det ofta blir eftersatt eller rent av bortglömt. Till den dagen då det plötsligt börjar regna in eller då en fuktskada uppenbarar sig. Sköts inte taket om genom regelbunden tvättning och målning så kan det leda till att tätskiktet under takpannorna tar skada som på sikt kan orsaka fuktskador och dylikt. Tvätt och målning av hustaket innebär därmed en billig garanti på ett välfungerande tak.

Vad orsakar skador på taket?

Orsaken till att takmålning är så viktig är för att takpannorna dagligen utsätts för väder. Regn, sol, snö och vind sliter på takpannornas ytskikt vilket tar bort dess funktion och därmed kan leda till det ovannämnda problemet. Även växtlighet som exempelvis mossa och alger har en negativ påverkan på takpannorna.

Återställ takets funktion

Med en utförlig taktvätt och målning återställs takpannornas funktion vilket återigen ger ett bra grundskydd. Det i sin tur leder till att det inte finns någon grund att oroa sig för skador i taket på flera år. Det är dock bäst att överlåta jobbet till proffs som använder sig av rätt produkter och utrustning för bästa möjliga resultat.

Hitta ett pålitligt företag

När taket ska målas är det viktigt att anlita ett professionell företag med kunskap och erfarenhet av just takmålning. Hustvättarna i Sverige AB lämnar marknadens längsta garanti på sina takmålningsjobb, hela 12 år. De har tillsammans med ett av Europas största företag inom tillverkning av färg tagit fram den perfekta färgen för takmålning i det svenska klimatet. Förutom att de använder sig av bra produkter så har de även flera års kompetens och är mycket yrkesskickliga.

Hustvättarna utför målning av bland annat betongpannor, tegelpannor och plåttak. De kan dessutom hjälpa till med andra detaljer på taket så som målning av vindskivor, hängrännor, stuprör, takfönster, takstegar, ventilationsrör med mera. Förutom det så erbjuder de såklart även noggrann tvätt av både tak och fasad.