akupunktur

Traditionell hjälp mot smärta

Traditionell hjälp mot smärta

Akupunktur är ett sätt för dig att lindra eller bota smärta i din kropp. Det är traditionell Kinesiskt medicin som arbetar för att återställa balansen i din kropp. Det användes under många år som en alternativ medicin, men idag används den aktivt för att lindra smärta i kroppen. Det finns flera sjukvårdsmottagningar som idag erbjuder detta i Sverige. Akupunktur kan hjälpa din kropp på många olika sätt. Detta genom att sätta tunna nålar i speciella akupunkturpunkter i kroppen som kan öka kroppens funktion att läka. Inte enbart kan det hjälpa dig med smärta, utan även vid trötthet och viktminskning. 

Hur går behandlingen till?

Har du kanske funderat på att testa akupunktur men vågar inte riktigt? Kanske känns det för läskigt att ha nålar igenom din hud? Oroa dig inte! Det känns inte som att du har tusen nålar satta på massa olika ställen, utan istället kan det pirra lite i huden. Nålarna som sätts i huden är väldigt tunna och självklart har den som utfört detta haft den korrekta utbildningen. Behandlingen varar mellan 20-30 minuter och akupunktören snurrar på nålarna under behandlingen. Du ser inte resultatet direkt utan det kan ta upp till fem behandlingar innan det märks någon skillnad.

 

 

Akupunktur har olika användningsområden 

Akupunktur används för det mesta för att lindra smärta i kroppen som till exempel om man har ont i lederna. Dock kan akupunktur även hjälpa till på en rad andra områden, som smärtlindring under en förlossning. Den kan även hjälpa dig som är ständigt trött och behöver hjälp för att få tillbaka din energi. Akupunktur används även för ett yngre och fräschare utseende utan att man behöver genomgå en operation. Att hitta en klinik som utför detta är heller inte svårt då akupunktur i Stockholm har blivit allt mer populärt. Därför finns det idag många mottagningar som erbjuder akupunktur.