Altandörr

Vågar man hoppas på snö utanför altandörren?

Nu när vi har haft firandet av Lucia så börjar vi verkligen komma in i seriösa juletider. För så fort lussekatterna har åkt in i munnen så har vi klivit över en sorts tröskel. 

Förhoppningsvis är det en tröskel där vi alla känner att myset och julstämningen bara ökar. Risken är ju också att många kommer på att det börjar bli dags att ta tag i att köpa alla de där julklapparna. Då har man köpt sig en enkelbiljett till julstressen med allt vad det innebär.

En snöig vinter?

För alla som ligger steget före så är detta istället en tid då man kanske får tillfälle att njuta av vinterkvällarna ute på den vintersäkrade altanen. Allt fler av oss upptäcker nämligen det trevliga i att ha ett vinterbonat uterum där vi kan spendera kvällarna under de kommande månaderna. Gärna i sällskap av våra närmaste och en kopp med glögg medan vi blickar ut mot den mörka decemberkvällen.

Vågar man hoppas på snö också så att man kan öppna sin altandörr och slänga sig ut i det kyliga vita för en uppfriskande upplevelse? För det har ju som bekant varit lite ont om den varan under de senaste åren. Det är bara att hoppas på att det vänder i år så att vi alla kan få fira en vit jul tillsammans. 

För vinterns stora högtid är inte riktigt samma sak utan ett vackert, gnistrande och knastrande snötäcke utanför fönstret.

Det går ju förstås att styra kosan mot fjällen där chanserna till snö är betydligt större. Samtidigt är det som sagt väldigt skönt att bara vara hemmavid och njuta av det trevliga lugn som sprider sig kring alla hem när julafton väl är här. Det är bara att börja ladda som sagt: Ute på altanen med lite varmt att dricka och juligt att lyssna på.