Välj mellan olika typer av tapeter

20 november 2020 william eriksson

Vill du ha en personlig touch på ett rum i ditt hem, ska du absolut överväga att köpa en fototapet. Kanske gäller det en fondvägg, som ska kontrastera till de målade väggarna i rummet. Det finns många olika typer av tapeter att välja bland, så låt tycke och smak styra.

Kvaliteterna på fototapet kan också variera. Du kanske vill ha plastbelagda fototapeter i barnrummet, där det lätt kan hamna kladdiga fingrar och glassfläckar. Många tapeter är självklistrande, och det finns olika alternativ både i utförande och material.

 

Pojkrum eller flickrum

Många föräldrar vill ha neutrala tapeter, men ofta vill flickorna ha rosa i sina rum i alla fall. Man kan till exempel måla rummet i en neutral färg och välja en fondtapet bara för en vägg. Gäller det en enda vägg kan man väl få ha en fototapet med ett sagoslott eller en drakborg?

Man kan vara ganska kreativ när man väljer, så låt gärna barnen vara med och bestämma om de är lite äldre. Det är ju heller inte alldeles omöjligt att man längre fram kan göra ett annat val, när rummet blir ett tonårsrum eller om barnen byter rum. Det är kul att förnya lite ibland.

 

Andra val

Bor man själv eller är lite äldre, har man sina fritidsintressen att anknyta till. Det finns fototapeter som liknar inredningen i ett bibliotek. För vinsamlaren finns det fondväggar med korkar, bara för att ta några exempel.

Till syrummet kan man exempelvis välja en fototapet med motivet garn eller sytråd, och det kan vara en fin kontrast till ett rum som har vita väggar i övrigt. Vissa gillar mycket färg, men man kan också välja ur en kollektion med dova nyanser. Om du tittar på en hemsida för ett fotoföretag får du mängder av både uppslag och inspiration. Länktips: https://sohu-shop.se/shop/fototapeter-363s1.html.

Fler nyheter