Vikten av en väldresserad hund

06 februari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Vikten av en väldresserad hund

Känner du dig ibland som om din hund styr hushållet? Skäller de vid varje ljud eller tuggar på saker när du inte är där för att övervaka varje steg de tar? Har du någonsin önskat dig en bättre tränad valp, men hade ingen aning om var du skulle börja? Om så är fallet, frukta inte – för det är dags att ta kontroll över situationen och ge din pälsvän den vägledning han behöver! Följ med oss idag när vi diskuterar varför det är viktigt att ha en vältränad hund och hur du framgångsrikt kan komma igång. Från att skapa en miljö som främjar inlärning, förstå vanliga kommandon och felsöka missförhållanden. Vi går igenom allt och ger dig topptips längs vägen på ett roligt och lättillgängligt sätt – nu ska vi börja träna!

hundkurs hässelby

Små steg framåt

Det första steget för att få en vältränad hund är att skapa en miljö som främjar inlärning. Detta innebär att din hund måste känna sig bekväm och trygg för att kunna bearbeta och behålla det du lär den. För att göra detta ska du använda ett lugnt område där det inte finns distraktioner från andra människor eller djur, ge gott om beröm för gott beteende och se till att hålla träningstillfällena korta för att minimera tråkighet.

Nästa steg är att förstå de vanligaste kommandona. Sitt, stanna, kom och fot är alla tidlösa klassiker som din hund bör känna till. Öva varje kommando flera gånger och använd godis eller verbala belöningar när den lyder korrekt. Det är också viktigt att använda samma handlingar, ord och tonfall när du ger ett kommando för att säkerställa att din hund inte blir förvirrad.

Slutligen är det viktigt att vara beredd på att din valp kan uppträda på felbeteende eller olyckor under träningsprocessen. Ett tips är att gå en hundkurs, det brukar ge snabba resultat.

Fler nyheter