När det är dags för däckbyte igen – smidigt däckbyte i Tyresö

21 februari 2023 Mimmi Källström

När det är dags för däckbyte igen – smidigt däckbyte i Tyresö

Däckbyte måste göras regelbundet för att garantera fordonets säkerhet. Det gäller såklart speciellt när det är dags att byta mellan vinter- och sommardäck. Det är viktigt att veta att däckbyte också innebär att man ändrar hjulens inriktning och balanserar däcken, så det kan bli dyrt om du inte gör det på rätt sätt. Är du ute efter däckbyte i Tyresö? På Tyresö erbjuder Däck och Maskin en smidig däckbytartjänst som hjälper till att se till att din bil går smidigt och säkert på vägen.

När ska du byta däck?

Det rekommenderas att du byter däck var 10 000-15 000 km eller minst en gång om året. Olika vägförhållanden och klimat kräver olika typer av däck, så det är viktigt att välja rätt däck för din bil och ditt område.

På Däck och Maskin Tyresö är ett team av experter på däckbyte kan hjälpa dig att hitta rätt däck för din bil och få dem bytta snabbt och säkert. De erbjuder även däckbalansering, hjulinställning och andra tjänster för att se till att ditt fordon har optimal prestanda på vägen.

däckbyte

Vinter- och sommardäck

Det är skillnad på vinter- och sommardäck när det gäller slitbanemönster och gummisammansättning, så det är viktigt att få expertråd när du byter. Experterna på Däck och Maskin Tyresö kan se till att dina däck monteras på rätt sätt och balanseras korrekt, vilket ger dig sinnesro när du kör.

Hur kollar du slitaget på däck?

Det är viktigt att kontrollera däckslitaget regelbundet, och det kan du enkelt göra med en mönsterdjupsmätare. Däcken bör bytas ut när mönsterdjupet är mindre än 1,6 mm eller när däcken visar tecken på slitage, till exempel sprickbildning eller utbuktning. Kom ihåg att för slitna däck, även om mönsterdjupet fortfarande är över 1,6 mm, är det bäst att byta ut dem av säkerhetsskäl.

Fler nyheter