Tandläkare Kista

Tandläkare i Kista som kan lite av allt

Det är skönt att kunna gå tillbaka till samma tandläkare om och om igen, och inte behöva byta. Men det finns många grenar inom tandvården och ibland är inte en tandläkare utbildad inom alla dessa kategorier. Visst vore det praktiskt om du kunde få både käkkirurgi och rotfyllning på samma klinik? När du kontaktar din Tandläkare Kista kan du få tillgång till en mängd olika behandlingar, på samma mottagning. 

Det känns ganska betryggande att kunna fortsätta att gå till samma tandläkare, och att göra det har också flera fördelar. Till exempel kommer din tandläkare att veta vilka behandlingar som redan gjorts, och vilka som du kan tänkas behöva framöver. Hen kommer att känna till din hälsa, och dina önskemål. Känner du dig dessutom bekväm finns det ingen anledning till att byta.

Klinik med akuttandvård

Man vet aldrig när smärtan från en tand kommer att ingripa. Speciellt inte om du redan undergår behandling för exempelvis rotfyllning. Det är därför mycket fördelaktigt om din vanliga tandläkare även tar emot akuta patienter. 

Tider för akut mottagning kan variera från klinik till klinik. Men man ska som regel kunna ringa in och få en tid inom 24 timmar. Förklara för läkaren vad som har hänt och hur ont det gör. Det är speciellt viktigt att du berättar om du har tappat eller brutit en tand, eller om smärtan är så stor att du inte kan sova eller prata.

Skulle du lida av tandläkarskräck kan en akut situation göra rädslan ännu större. Nervositeten som en akut smärta eller tandskada för med sig kan göra en måttlig tandvårdsrädsla mycket stor. Se till att din klinik har personal som är erfaren med denna typ av patienter. I många fall kan du bli erbjuden lugnande medel, för att underlätta undersökningen och behandlingen. Med seriösa tandläkare kommer du att känna dig väl omhändertagen.